Naast een fysiek lichaam hebben we ook een energetisch lichaam.

Dit bestaat uit je aura/ziel en chakra’s.

Chakra’s worden gevormd door energiebanen (nadi’s).

Waar de nadi’s kruisen zit een chakra. Ons lichaam zit vol chakra’s, maar we hebben 7 hoofdchakra’s.

Daar kruisen 32 nadi’s elkaar.

Elk hoofdchakra is verbonden met 1 bepaalde zenuwknoop en met 1 van de endocriene klieren van ons fysieke lichaam, waardoor ze het hormoonsysteem beïnvloeden.

Dus je energetische en fysieke lichaam zijn niet los van elkaar, maar 1 geheel.

Ze zijn verbonden met elkaar.

In de chakra’s slaan we gebeurtenissen en ervaringen op die we op dat moment niet kunnen verwerken (automatisch overlevingsmechanisme). Een chakra werkt dan als een doofpot voor dingen waar we niet mee geconfronteerd willen worden.

Dit onderdrukken van gevoelens kost veel energie en veroorzaakt spanning. Je kunt het vergelijken met een voetbal die je onder water probeert te houden.

Onze ziel wil van iedere ervaring groeien, maar dit kan alleen als we de ervaring voelen, verwerken en loslaten.

Stop je die ervaringen/gevoelens weg, dan is dat een gemiste kans voor je ziel.

Je ziel zal deze ervaringen steeds opnieuw gaan opzoeken, net zolang tot je de ervaring wel verwerkt en de blokkade opheft van het chakra . Blijf je de ervaring wegstoppen, dan gaat dit uiteindelijk tot fysieke klachten leiden. Een fysieke klacht is het laatste stadium waarin de blokkade in het chakra om aandacht vraagt.

Voorbeeld: er wordt op een bepaalde leeftijd tegen je gezegd dat je dingen fout doet. Als je deze afwijzing niet verwerkt zul je op latere leeftijd (onbewust) bezig zijn met jezelf te bewijzen. (minderwaardigheidscomplex) Ik zal ze wel eens laten zien dat ik wat waard ben! Of je pakt de andere kant: je gaat geen uitdaging meer aan, want je kan het toch niet… Het ene lijdt tot een burn-out. De ander zorgt ervoor dat je je kwaliteiten niet kunt laten zien, wat vaak lijdt tot depressie (je levensstroom stagneert).

Je fysieke lichaam zal uiteindelijk sterven, maar je energetisch lichaam blijft bestaan. Dus ook de blokkades neem je mee naar een volgend leven. Ik kom namelijk wel eens blokkades tegen die uit vroegere tijden zijn, (bijvoorbeeld oorlogtrauma’s) terwijl de cliënt in dit leven geen oorlog heeft meegemaakt. Ik geloofde eerst niet in reïncarnatie, maar dit bewees voor mij het tegendeel.