Blog


Een leeg huis kan je niet vullen

Wat brengt afleiding jou?

Prikkels zijn overal om ons heen, van het binnenkomen van berichtjes en reclame tot social media. Wat doet dit met jou? Er zijn op dit moment steeds meer mensen die aan vermoeidheid lijden. Ook klachten als hoofdpijn en concentratieproblemen worden alsmaar vaker genoemd. Jongens en meiden die op 17 jarige leeftijd al met een burn-out te maken krijgen.

Rouwverwerking en Liefde

Rouw is voor veel mensen een lastig onderwerp. Als je een dierbare verliest veroorzaakt dat zoveel pijn dat we misschien het gevoel hebben dit verdriet niet aan te kunnen. We kiezen er dan, bewust of onbewust, voor om dit verdriet weg te stoppen.

Controle en Veiligheid vs. Leven en Liefde

Controle geeft ons een gevoel van veiligheid. Die veiligheid is in heel veel gevallen nep, want als je er over na gaat denken dan hebben we geen controle over 99% van die lijst. Je kan namelijk morgen ontslagen worden, hoe hard je ook je best hebt gedaan. Je partner kan morgen zijn/haar spullen pakken en vertrekken, hoeveel je ook van hem/haar houdt. Je kan morgen ernstig ziek worden ook al ben je gevaccineerd. Enzovoorts, enzovoorts.

Ben je wie je mag zijn?

Vaak gebeuren er dingen in ons leven waardoor we een bepaalde rol aannemen. Op dat moment kies je er onbewust voor om iemand anders te zijn. Een reden kan zijn dat je jezelf wil beschermen of om iemand anders te helpen.

Hoe ga jij met dominantie om?

Hoe reageer jij als je een dominant iemand tegen komt? Maak je jezelf klein en onzichtbaar, weet je niet meer wat je moet zeggen, of denk je misschien: ik ga hier geen energie in steken. Of kies je de andere kant en ga je het gevecht aan, ik ga me niet laten kennen en we zullen wel eens zien wie hier de grootste van ons twee is.

Hoe voel ik me?

De laatste tijd krijg ik weer veel mensen in mijn praktijk die niet goed in hun lichaam zitten. Ze weten niet precies hoe ze zich voelen, hebben het gevoel dat ze iets missen, zijn vaak erg moe en staan in een soort overlevingsstand.

Open praktijkdag

Zondag 11 april is het zover! Van 11.00 tot 15.00 uur is de open praktijk dag 2021. Vanwege Corona kon de dag vorig jaar helaas niet doorgaan, maar nu ziet het ernaar uit dat we zelfs live kunnen! Natuurlijk met alle maatregelen die zorgen voor een veilig bezoek.
Kom jij ook kosteloos en vrijblijvend een kijkje nemen?

Voel je je leeg?

Leegte in jezelf is een thema wat mij al vele jaren bezighoud. Terwijl ik er al veel stappen in heb gezet. Een gevoel van honger, heimwee of gewoon het gevoel dat je iets mist, maar niet weet wat. Een gevaar van deze gevoelens is dat je jezelf kunt verliezen in bijvoorbeeld: eten, drinken, seks, social media, enz. Ze noemen je dan verslavingsgevoelig.

Zit je in je vel?

In deze tijd worden we erg geconfronteerd met onszelf. Dat voelt niet altijd even fijn, want we gaan dingen voelen die we misschien al heel lang weg hebben gestopt. Het is daarom best een uitdaging om in je lichaam te blijven en te voelen wat er gebeurt als je bij jezelf bent. Waarschijnlijk vindt je het fijner om in je telefoon of in je favoriete serie te duiken en dat is heel begrijpelijk. Onbewust wil je jezelf beschermen voor die ongewenste gevoelens. Je hebt ze tenslotte niet voor niks weggestopt.