Ik wil niet voelen

De laatste tijd kom ik regelmatig mensen tegen die met een verslaving te maken hebben. Dit raakt mij, omdat ik zelf ook een drugsverleden heb. Ik blowde om te relaxen en gebruikte verschillende pepmiddelen om te feesten. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer klachten en vond het lastig om contact te maken met mensen. Allerlei gevoelens kwamen voorbij: eenzaamheid, ik ben niks waard, angsten, enz.

Ik woonde in een ‘leeg huis’.

Deze gevoelens wilde ik niet voelen, dus dan gebruikte ik weer iets om die gevoelens te onderdrukken. Ik was mijn huis aan het vullen in plaats van het in te richten. Dit was een gevecht zonder einde geworden, als ik niet echt naar mezelf was gaan kijken.

Veel lege huizen

Als ik om me heen kijk, en de verhalen hoor schrik ik soms. Verhalen over excessief gebruik van drugs, alcohol, telefoon, seks, eten, enz. komen regelmatig voorbij. Jonge mensen helemaal verstopt onder een hoodie met een koptelefoon op, starend naar hun telefoon.

Wat willen zij niet voelen? Waarom sluiten ze zichzelf buiten hun eigen ‘huis’?

De veiligheid van een eigen huis

Ben je ook klaar met jezelf buitensluiten? Zou je graag weer de warmte en veiligheid van je eigen ‘huis’ willen voelen? In september geef ik een workshop waarbij we, in een kleine groep (max. 6 personen), gaan kijken naar het vullen van je huis door te eten.

Liever 1 op 1? Tijdens een consult kunnen we samen op zoek gaan naar de sleutel. En kan ik je handvaten geven om je huis weer in te gaan richten.

Emiel Verhoeven energetisch therapeut

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Ken jij iemand of ben jij iemand die soortgelijke problemen ervaart? Of herken je bepaalde klachten en weet je niet met wie je het erover kan hebben? Ik heb veel ervaring op dit gebied en heb begrip voor je situatie.

Neem gerust contact met me op via info@onbewust-bewust.nl.