Waarom slapen we slecht?

Wist je dat bepaalde energieën en entiteiten spanning in je huis kunnen veroorzaken?

Ik kom bij veel mensen thuis waar de kinderen of de ouders slaap- en/of angstproblemen ervaren. Ze kunnen me om meerdere redenen om hulp vragen:

  • Er worden angsten in huis ervaren, je kan je bijv. bekeken voelen of hebt het idee dat er iemand bij je is
  • Er worden dingen waargenomen, zoals geluiden of schimmen
  • Je voelt je op bepaalde plekken in huis niet op je gemak. Er is iets, maar je kan het niet verklaren

Wat is huisreiniging?

Een huisreiniging is iets wat al eeuwenlang gedaan wordt. Dit werd door de oude indianen al gedaan om zielen te begeleiden naar de zielenwereld. De indianen gebruikte hiervoor o.a.  het gedroogde kruid “witte salie”. Salie is een sterk ruikend kruid wat vele doeleinden heeft, maar wat gedroogd gebruikt wordt om ruimtes te reinigen van energieën en entiteiten. Het wordt aangestoken en daarna uitgeblazen zodat het als een soort wierrook verspreid wordt. Dit wordt ook wel “smudgen” genoemd. Dat is voor mij fase 1, het schoonmaken van het hele huis d.m.v. salie en tegelijkertijd met mijn energie het huis schoonvegen.

Mensen vragen vaak aan me: Kan ik dat zelf ook doen?

Dat kan zeker! Ik raad het je zelfs aan om 3 tot 4 keer per jaar je huis te reinigen met salie. Doe het dus niet te vaak! De reden daarvoor is dat je met salie alles buiten gooit. En als je entiteiten in huis hebt die (voor hun gevoel) daar horen dan gooi je ze dus iedere keer uit hun eigen huis. Ook entiteiten die iets komen brengen voor de bewoners worden niet graag buiten gezet. Dit kan frustraties opleveren en zal er dus juist meer spanning in huis gaan komen. Dus mijn ervaring is dat deze 2 groepen entiteiten meteen weer naar binnen komen als de salie weg is. Ze horen in dit huis en laten zich niet wegjagen.

Begrip en verbinding

Nadat ik het huis met salie heb behandeld ga ik verbinding maken met de entiteiten. Voor mij zijn entiteiten niets anders dan mensen zonder een fysiek lichaam. En wat willen mensen o.a. graag? Ze willen gehoord, gezien en begrepen worden. Dat is voor entiteiten niet anders. Het probleem is alleen: vaak ziet niemand ze, hoort niemand ze… Dat zorgt vaak voor frustratie, boosheid en verdriet. Dus de spanning die we in huis kunnen ervaren heeft vaak te maken met een entiteit die om aandacht vraagt.

Dat is fase 2 voor mij: verbinding maken met de entiteit en begrip tonen voor zijn/haar situatie en gevoelens. Ik jaag ze dus niet het huis uit, maar maak verbinding en luister naar wat ze te vertellen hebben. Je zal begrijpen dat dat niet altijd even makkelijk gaat. Ze zijn misschien al jaren niet gehoord en er kan veel boosheid bij ze spelen. Door rustig te blijven en vanuit liefde contact te blijven maken keert de rust terug.

De laatste fase is ze helpen bij de overgang. Vaak weten ze zelf niet hoe ze verder kunnen en zijn ze verdwaald in onze wereld. Ik vraag dan ouders en/of grootouders om even terug te komen en ze te begeleiden naar de zielenwereld.

Emiel Verhoeven energetisch therapeut

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Ken jij iemand of ben jij iemand die slaapproblemen ervaart? Of herken je bepaalde klachten en weet je niet met wie je het erover kan hebben? Ik heb veel ervaring op dit gebied en heb begrip voor je situatie.

Neem gerust contact met me op via info@onbewust-bewust.nl.