Zit je in je vel?

In deze tijd worden we erg geconfronteerd met onszelf. Dat voelt niet altijd even fijn, want we gaan dingen voelen die we misschien al heel lang weg hebben gestopt. Het is daarom best een uitdaging om in je lichaam te blijven en te voelen wat er gebeurt als je bij jezelf bent. Waarschijnlijk vindt je het fijner om in je telefoon of in je favoriete serie te duiken en dat is heel begrijpelijk. Onbewust wil je jezelf beschermen voor die ongewenste gevoelens. Je hebt ze tenslotte niet voor niks weggestopt.

Waarom komen die gevoelens nu?

Die gevoelens hebben er altijd gezeten. Alleen nu we meer thuis zijn worden we er vaker mee geconfronteerd. Eigenlijk is het ons onderbewuste dat zegt: “Je hebt nu wat meer tijd en ik heb nog wat onverwerkte ervaringen op de plank liggen, misschien is het handig deze nu te verwerken.” Het wordt vaak als erg lastig ervaren dit zelf te doen. Er kunnen bijvoorbeeld angsten of verdriet naar boven komen. En vaak weten we niet eens meer wat die onverwerkte ervaring was. Je hebt hem weggestopt en bent je er niet meer bewust van. Tijdens een consult maak ik je er weer bewust van en zorg ik voor de rust en veiligheid, om dit op jouw tempo te gaan verwerken.

Laat los en groei

Als je tijdens een consult je ‘oude bagage’ hebt aangekeken en geaccepteerd, zal je het gaan verwerken en loslaten. En het mooie aan loslaten is dat er weer ruimte komt! Ruimte om te groeien in kracht, in vertrouwen, in liefde, enzovoorts. Helaas vinden we het als mens erg moeilijk om die oude bagage los te laten. Het geeft ons een gevoel van veiligheid, want we kennen het al. Nieuwe dingen kennen we niet en die vinden we dus vaak spannend. Durf jij een nieuwe weg in te slaan? Het enige wat je nodig hebt is moed en nieuwsgierigheid.

Emiel Verhoeven energetisch therapeut

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Ken jij iemand of ben jij iemand die slaapproblemen ervaart? Of herken je bepaalde klachten en weet je niet met wie je het erover kan hebben? Ik heb veel ervaring op dit gebied en heb begrip voor je situatie.

Neem gerust contact met me op via info@onbewust-bewust.nl.