Hoe voel ik me?

De laatste tijd krijg ik weer veel mensen in mijn praktijk die niet goed in hun lichaam zitten. Ze weten niet precies hoe ze zich voelen, hebben het gevoel dat ze iets missen, zijn vaak erg moe en staan in een soort overlevingsstand. Ook hebben ze vaak een gevoel van angst. Fysiek kan dit klachten geven als spanning in de nek en/of schouders, vaak koud hebben of benauwdheid. De oorzaak hiervan is vaak een ervaring uit het verleden. Door die ervaring hebben ze (onbewust) zichzelf in de steek gelaten. Dit is een automatisch beschermingsmechanisme en is niet te voorkomen. Misschien kon je op dat moment de ervaring niet handelen of moest je gewoon door. Is het nu voor jou de tijd om te onderzoeken waar je klachten vandaan komen en ze alsnog te verwerken?

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Tijdens een consult ga je op een veilige en rustige manier je klacht aankijken. Terwijl je dat doet, ga ik me afstemmen op je energetisch lichaam en ga ik verwoorden wat er onbewust gebeurt. Ik ga je de woorden laten herhalen die ik bij je voel. Zou ik alleen tegen je vertellen wat ik in je onderbewuste voel, dan kan het je ene oor in gaan en het andere uit. Als je de woorden zelf herhaalt gaat je onderbewuste er altijd mee aan de slag. Je wordt je bewust van wat er onbewust speelt.

Van consult naar groeistap.

Als je een consult hebt ervaren dan ben je je bewust geworden van bepaalde dingen. Dit heeft altijd een uitwerking. Voor de een is dat 2 weken, voor de ander een maand, of zelfs nog langer. Je doet het op jouw tempo, zodat je het aan kan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je op een bepaald moment verdriet voelt terwijl er op dat moment geen reden toe is. Dit hoort allemaal bij het verwerkingsproces. Dan is het de uitdaging om die gevoelens er te laten zijn en ze niet weer weg te stoppen. Er zit dus altijd nog een keuze tot actie in. Kies je ervoor om je oude ervaring te verwerken en daar sterker van te worden? Of kies je ervoor om het weer weg te stoppen en in je oude patroon te blijven. De groeistap is een moeilijke stap, maar met iedere stap wordt je een sterker persoon. Jij kan dit!

Emiel Verhoeven energetisch therapeut

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Ken jij iemand, of ben jij iemand die dit soort problemen ervaart? Of herken je bepaalde klachten en weet je niet met wie je het erover kan hebben? Ik heb veel ervaring op dit gebied en heb begrip voor je situatie.

Neem gerust contact met me op via info@onbewust-bewust.nl.