Voel je je leeg?

Leegte in jezelf is een thema wat mij al vele jaren bezighoud. Terwijl ik er al veel stappen in heb gezet. Een gevoel van honger, heimwee of gewoon het gevoel dat je iets mist, maar niet weet wat. Een gevaar van deze gevoelens is dat je jezelf kunt verliezen in bijvoorbeeld: eten, drinken, seks, social media, enz. Ze noemen je dan verslavingsgevoelig. Terwijl jij voor je gevoel alleen maar de leegte wil opvullen/verdoven/vergeten. De leegte proberen op te vullen met eten, seks, drugs, enz is een verhaal zonder eind. Het zal alleen een tijdelijke vervulling geven. Maar voor jou gevoel is dit de enige manier om deze leegte niet te voelen. Zoals met alle gevoelens, is het zo dat als je het gevoel niet ervaren hebt, je je er geen voorstelling van kan maken. Dus vaak worden mensen met een verslaving niet begrepen. Ze zeggen: Stop er toch gewoon mee!

De leegte in jou

Tijdens mijn opleidingen ben ik erachter gekomen dat ik aangestuurd werd door mijn onderbewuste. De leegte zit in mijn energetische lichaam (onderbewuste) en niet in mijn fysieke lichaam. Dus ik kan doen met mijn fysieke lichaam wat ik wil, maar dat zal nooit de leegte kunnen vullen, want hij zit niet in mijn fysieke lichaam. Dus je afweermechanismes (eten, drank, enz.) zijn niet de verslaving, maar puur manieren om de leegte even niet te voelen. Het gebruik is puur het beeld van de verslaving. De echte verslaving zit in jou.

Van leegte naar vervulling

De weg naar vervulling begint bij acceptatie. Je accepteert dat er een leegte in je zit die je probeert te vullen. Bij zware verslavingen vraag je om hulp bij de instanties die daarin gespecialiseerd zijn. Zij zullen hun best doen om je clean te krijgen en structuur in je leven te brengen. Hiermee heb je het fysieke deel van de verslaving verwerkt. Vaak blijven mensen na dit traject toch last houden van de leegte. De leegte zit immers in je energetische lichaam en daarom krijgen mensen vaak een terugval. Wil je na het fysieke traject de echte leegte in jezelf onderzoeken en verwerken? Dan kun je bij mij tijdens een consult gaan kijken wat die leegte je komt brengen. Dat klinkt misschien raar, maar alles wat we bij ons dragen heeft een bepaalde reden. Als je begrip kunt tonen voor je leegte hoef je er niet meer tegen te vechten. En als je er niet meer tegen hoeft te vechten, scheelt dat een heleboel energie en als bonus krijg je er een gevoel van vrijheid voor terug.

Emiel Verhoeven energetisch therapeut

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Ken jij iemand, of ben jij iemand die een leegte in zichzelf ervaart? Of herken je bepaalde klachten en weet je niet met wie je het erover kan hebben? Ik heb veel ervaring op dit gebied en heb begrip voor je situatie.

Neem gerust contact met me op via info@onbewust-bewust.nl.